fiafia90


Backpackern byter upp sig.
11 oktober, 2014, 13:00
Filed under: Okategoriserade

Hej hopp!

Jag överlevde fem nätter på hostellet innan jag insåg att det kan vara skönt med ett eget rum, plus att man vill inte vara på ett hostel när man börjar bli sjuk (hej igen hostan!). Så nu har jag bokat in mig på ett eget rum mitt i Kuta granne med mina reskompisar Johanna och Micke. Men hur spenderade jag då mina dagar som hostellboende och vilka är Johanna och Micke?

Dag 3: I onsdags efter att jag fått hjälp med min tvätt så vandrade jag in till stranden och hängde lite där och vandrade runt lite på stan. En väldigt lugn dag helt enkelt. Jag avslutade med att vandra runt på Kutas gator sökandes efter en butik med mjölk och flingor (fått lite crawings på kall mat). När jag väl funnit något som verkade vara flingor fick jag mig en taxi hem och fick äta mina flingor och avslutade sedan kvällen med några Sex and The City-avsnitt i sängen.

Dag 4: Detta var dagen D, dagen då jag skulle möta upp Micke och Johanna som jag kom i kontakt med via Resguiden.se. Vi har pratat i säkert över en månad om att mötas upp i Bali och resa tillsammans.
Jag påbörjade dagen med en promenix längs Kutas största väg till Seminyak i jakt på ett apotek för att hitta medicin för min skadade axel, efter denna upplevelse begav jag mig till stranden, lite chill där, promenerade sedan hem och gjorde mig redo för att möta upp Micke. Jag lyckades få skjuts in till Kuta från mitt hostel med en australiensk kille Cameron, och vi lyckades bli stoppade av polisen för att han körde utan hjälm och då ville polisen att han skulle böta sjuka summor pengar. På något magiskt vis lyckades han lura bort polisen och lova att han skulle komma tillbaka och som pantkvitto på detta fick han ge polisen sina glasögon. Sen for vi snabbt därifrån…
Efter att jag blivit avsläppt var det alltså dags att möta skåningen Micke. Och när vi ser varandra skiner båda upp i ett leende och det är som att vi alltid känt varandra. Vi ger varandra en stor kram och pratar på som om det alltid har varit såhär. Sjukt hur det kan kännas så bra när man aldrig träffats innan. Vi snackar en stund och ska sedan möta upp Johanna som anlände lite senare. Vi går och möter henne på ett café, skulle vara lite roliga och skrämma henne men hon han se oss och det blir till ett hej och en stor kram. Samma känsla där, vi har ju känt varandra hur länge som helst?
Johanna är en dalkula med inslag av norska så jag har svårare att förstå hennes dialekt än Mickes. Vi lämnar av Johannas väskor på hotellet och beger oss ut för att äta middag i Kuta-natten, det blir första bästa vi hittar och det blir en riktigt trevlig kväll. Vi avslutar kvällen hyffsat tidigt och jag och Johanna beger oss till mig hostel (Johanna för att titta om hon kan tänka sig att bo där – kanske inte riktigt var något för henne).

Bra dag med sjukt mycket intryck. Wow vilka härliga människor ni är Micke och Johanna!

Dag 5: Jag vaknade hyffsat tidigt och var beredd på att bege mig in till Kuta för att möta upp med Micke och Johanna för lite upptäckande av staden och för att känna av varandra lite mera. Den morgonen kan jag säga att jag vaknade till ordentligt i badrummet. Precis när jag ska kliva ur duschen klättrar världens kackerlacka nerför duschdraperiet och ner på golvet – jag funderade seriöst på att springa ut naken från toaletten. Att lämna allt.
Jag tar mig dock samman, klä på mig bikini, samlar ihop mina saker och skyndar ut från toaletten. Då möter jag en kille från hostellet, Danny, i trappen och berättar om kackerlackan och han bara ”Hey, I can get it out for you!” Så med skyffel och sopborste räddar Danny mig från kackerlackan, men känslan fanns lite kvar i kroppen. Blääää kackerlackor.
När morgonen var avklarad fick jag skjuts med Danny till stranden i Legian och sedan vandrade jag hela vägen till Kuta längs stranden. Sedan hade jag, Micke och Johanna strandhäng, vi käkade lunch på ett lokalmatställe, hängde lite på deras hotell, käkade middag på Alleycats och chillade resten av kvällen. En riktigt bra dag, förutom att jag upptäckte att hostan var tillbaka, mensen kommit och en jävla huvudvärk.
Kvällen avslutades dock på ett ganska oväntat sätt. När jag skulle bege mig hem från Mickes och Johannas hotell kommer deras hotellvärd springandes mot mig och vill hälsa. Jag hälsar och presenterar mig. Han frågar vart jag ska och erbjuder sedan skjuts istället för att jag ska ta taxi. Det kan väl inte skada tänker jag och så springer han iväg och ska fixa något.
Han frågar sedan innan vi åker om jag är hungrig och jag svarar bara att nej det är bra tack, jag vill bara sova.
Vi åker sedan scooter mot mitt hostel, han har lite svårt att hitta, kör vilse, ska tanka och jag tänker ”vad fan tog jag inte en taxi för?”. Slutligen kom vi fram efter mycket om och men, jag tackar för skjutsen och han tar min han och frågar ut mig på middag, jag säger nej. Han frågar igen, jag tacker nej igen och går. Konstigt och kanske lite pinsamt avslut på kvällen.

Dag 6: Inatt vaknade jag 1.40 av att några kineser tänder lampan i sovsalen och envisas med att inte släcka förrän jag rytit åt dem två gånger. *morrr*
I morse när jag vaknade på nytt efter nattens väckande så märker jag hur sjuk jag känner mig. Feberkänningar, förkylning, huvudvärk. Jag vill inte vara kvar på hostellet. Så lång tid av min dag idag har gått åt till väntan på att få ett rum på samma ställe som Micke och Johanna bor på, det löste sig till slut och killen som bjöd ut mig verkar inte alls generad – skönt! Så nu sitter jag här, har suttit här ett tag med Johanna och chillat på altanen utanför våra rum. Vi har spelat kort, snackat skit och Johanna sitter nu här och svär åt att hon inte klarar ut patiensen ”Idioten”. Jag ska avhjälpa hennes irritation och spela lite kort med henne och kanske gå och köpa något att äta också.

Ha de bra!

Kommentarer inaktiverade för Backpackern byter upp sig.