fiafia90


Hej Java och Yogyakarta! Dags för lite äventyr.
30 oktober, 2014, 07:52
Filed under: Okategoriserade

Hej alla!

Nu har jag tagit mig ur ensamhetskoman som uppstod när Anne och Sara reste vidare till sina fortsatta destinationer och tänkte därför ge mig på lite uppdatering här.
De sista dagarna jag, Anne och Sara hade tillsammans spenderade vi i Kuta boendes på Suka Beach Inn. I Kuta hade vi spontanutgångar på AlleyCats, Skygarden och Bounty, plus att vi en dag körde lite scooter till Uluwattu och tillbaka.

Men vad har jag hittat på sen dem åkte då?
Jo, samma dag dem åkte (tisdag 28/10) begav jag mig till hostellet Bedbunkers 2. Ett billigt boende ganska centralt i Kuta.
Dagen spenderade jag genom att prata i telefon/Viber med massa efterlängtade vänner, samt lite skype på kvällen.
Och sen precis innan jag skulle gå och lägga mig laddade jag med lite chips till kvällsmat och kände hur något rörde sig på min rygg. GAAAAAH, en äckelpäckel-kackerlacka stor som ett hus (eller en tumme) attackerade mig. #diecockroachdie
Jag överlevde tack gode gud och gick sedan och la mig.

Onsdag 29/10:
Min tisdag på egen hand hade fått mig att tänka lite. Vad ville jag få ut av mina sista dagar i Indonesien innan jag beger mig vidare till Thailand? Vill jag sitta och ”mögla” i Kuta eller vill jag faktiskt hitta på lite äventyr. Svaret blev äventyr och med det sagt bokade jag en flygbiljett till Yogyakarta, för idag (30/10). Yogyakarta är en stad på ön Java västerut från Bali. Min plan var att besöka ett tempel – Borobudur, och sedan se vad Java mer kunde bjuda på.
Resterande tid av dagen spenderade jag med en lång brunch och var sedan påväg inte till centrum för att känna på stadspulsen när jag… stöter på Paulina och Ninni. Två norska tjejer som Anne och Sara var på surfcamp med som jag lyckats stöta tillsammans med Sara och Anne under vår tid vi rest tillsammans. (Vad är oddsen?)
Jag visade dem till det boendet där jag, Sara och Anne bott på – Suka Beach Inn, och vi bestämde sedan att vi skulle äta middag ihop. Så kvällen spenderades med Ninni och Paulina först genom att äta middag och sedan en drink på The AlleyCats innan jag var tvungen att bege mig tillbaka, hade ju ett tidigt flyg att ta.

Idag 30/10:
I morse ringde kl. 4.00 (lokal tid Bali). Kan säga att jag var mäkta trött när jag checkade ut 4.30 för att ta min taxi till flygplatsen. Väl framme på flygplatsen upptäcker jag att de verkar inte som att mitt flyg går? Har jag kollat fel på tiden?
Får sedan berättat för mig att jag blivit släppt vid den internationella flygplats ingången och att jag måste gå en bit för att komma till inrikesflygen. Sagt och gjort går jag där, samtidigt som jag kollar på min biljett…
VAFAN, jag har bokat flyg för den 30/11 inte den 30/10……… GaaaaaH! Blir ju lite lätt galen på mig själv ibland. Tur att man är ute i god tid. Flyget skulle gå 7.50 och jag var på flygplatsen 4.50. En lätt panik rusade i huvudet och jag försöker fråga mig fram till någon som kan hjälpa mig. Tur som det är så har kontoret öppet 24/7 för biljettbokning och för en mindre summa pengar kan jag boka om biljetten till dagens datum. Sagt och gjort, så ingen större skada skedd. Men jag måste säga att Indonesierna är duktiga på att smuggla in extra-avgifter. Inte nog med att jag var tvungen att betala för att jag varit korkad och bokat fel datum men när jag ska gå igenom säkerhetskontrollen måste jag betala ytterligare pengar bara för att få gå igenom. Detta har inte nämnts någonstans? Nåväl, nu vet jag det.
Dagen därefter spenderades med att prata lite med pappa och syster på telefon, lite frukost på flygplatsen, jag har anlänt till mitt hotel, Hotel Seno, vandrat lite i området (och insett att jag är den enda västerlänningen inom radien av 1 km i alla fall), köpt smoothie och lite lätt lunch för under 5 kr (här är braaaa mycket billigare än Bali – hittills) och nu är jag i färd för att upptäcka mer av området.

Och ja just det, jag har bokat in att kolla på tempel imorgon i soluppgången. Jag och solen alltså, det är något magiskt med den. Hoppas templena är lika fina som jag fått höra.

Tack för mig för denna gång!
Puss & Kram på er <3

 

 

Kommentarer inaktiverade för Hej Java och Yogyakarta! Dags för lite äventyr.