fiafia90


Wow Australien, Sydney vad du levererar!
11 november, 2014, 09:28
Filed under: Okategoriserade

Hej alla glada!

Nu var det lite mer än en vecka sedan jag uppdaterade här och det blir ju så när man har roligt och trivs + begränsad möjlighet till internet. I skrivandes stund befinner jag mig i Sydney på Café Svensson, svenska kyrkan i Sydneys volontärfik där min kusin Simon jobbar. Som jag tidigare skrivit led jag av en hemsk hemlängtan när jag befann mig i Indonesien och tänkte försöka härda ut tills jag skulle möta upp pappa i Thailand om en vecka, MEN hur f*n låter det att man ska ”behöva härda ut” en utlandsresa? Simon sa till mig att ta mig till honom i Sydney istället så sagt och gjort, så fort jag kom ifrån Java bokade jag mig en biljett till Sydney och det var bland det bästa jag gjort. Nu har jag umgåtts med Simon och hans lägenhetskompis/medarbetare Jessica i lite mer än en vecka och hjälpt till att jobba i Svenska Kyrkans fik Café Svensson här och tiden har bara rusat iväg och hemlängtan känns långt borta nu, skönt.

Här kommer en snabb sammanfattning på dagarna/veckan som gått:

31/10: Dagen jag begav mig ut på tempelvandring i Yogjakarta och besökte Prambanan och Borobudur. Wow vilka fantastiska byggnader! Men wow vad varmt det var i Java (35 grader stekande sol och relativ fuktighet på 90 % – smälte bort).
Något som var lite roligt var att indonesierna ville ta massvis med bilder med mig, dem ställde sig till och med i kö för att få ta bild med mig. Haha! Måste varit för att jag är blond och lång? Lite roligt att få 15 minuter i rampljuset.

1/11 (lördag): Dagen jag begav mig tillbaka till Bali och bokade min biljett till Sydney.

2/11 (söndag): Min sista dag i Kuta som spenderades på hotellrummet på grund av fruktansvärda magsmärtor.

3/11 (måndag): Min resa mot Sydney satte fart vid 01.25 på den tidiga morgonen. Jag hamnade först i Adelaide och fick sitta där och vänta på mitt plan mot Sydney i ca 7 h. Jag fasade tullkontrollen i Australien efter alla TV-program man sett och alla rykten man hört, Men det gick smärtfritt. Dem frågade efter vad jag tagit med mig från Indonesien och efter att jag nämnt att jag köpt en stråhatt noterade hon det och sen var jag ”fri att gå”. Det enda jag kunde tänka var ”är detta allt?” Så det var inte ett dugg svårt att komma in i Australien.

Väl framme i Sydney mötte Simon mig på flygplatsen och sen tog vi taxi hem till hans och Jessicas lägenhet och lämnade av mina saker för att sedan bege oss ut till en pub för att delta i Crabrace. Det innebar att man satsade 2 $ på en krabba och gav den ett namn (i mitt fall namngav jag min krabba Åsa-Nisse) och sedan släpptes alla krabbor ut och sprang mot en linje. Kul grej och jag vann 30 $ i baren så dumt att klaga. En bra första kväll i Sydney må jag säga!

4/11 (tisdag): Min första heldag i Sydney spenderade jag på Café Svensson och deltog i verksamhetens arbete. Hängde med sköna svenskar/skandivier och jobbade i fiket. På kvällen lirade vi lite kubb  i Hyde Park och ni kan gissa att australienarna undrade vad vi höll på med. En lugn och skön dag.

5/11 (onsdag): En lugn dag på Café Svensson med lite bullbak och kortspelande. Kvällen levererade karaokeshow som hölls i av två dragqueens, en spännande upplevelse.

6/11 (torsdag): Ytteligare en dag i bakandets tecken men denna dag bjöd på chokladbollsbak, mums!
Kvällen bjöd på middag ute.

7/11 (fredag): Denna dag följde jag, Simon och Jessica med prästen Katja på en vigsel i Hornsby Lighthouse. Då det enbart var familjen närvarande, man, hustru och deras 3 barn så agerade Simon och Jessica vittnen och jag fick agera bröllopsfotograf.
Riktigt spontant och riktigt roligt!
Efter vigseln släppte Katja av oss vid Bondi Beach där vi åt lunch och sedan gick en strandpromenad mellan Bondi och Coogee. På strandpromenaden fanns det massivs med skulpturer utplacerade som en konstpromenad och det kryllade av folk. Ett av de roligaste skulpturerna föreställde en jättestekpanna i stranden i vilken man kunde ställa sig och låtsas att man befann sig i en stekpanna helt enkelt. Promenaden tog verkligen musten ur oss så kvällen slutade med pizza från Pizzahut och filmen Hitta Nemo, riktig slappekväll.

8/11 (lördag): Denna dagen följde vi med Katja på dop i Central Coast. Det var ett dop för 4 barn och det kryllade av barn och deras föräldrar, men Katja höll sig lugn och genomförde dopet väldigt bra medan Simon, Jessica och jag kände oss mest lite malplacerade i bakgrunden. Efter dopet bjöds det på god smörgåstårta och jordgubbstårta (åh vad härligt svenskt!)
Sedan begav vi oss till The Entrance och kollade runt i samhället lite, tog en kaffe, fotograferade lite pelikaner (wow, vilka jättefåglar!) och kollade lite secondhandbutiker. Resten av kvällen bjöd på serietittande.

9/11 (söndag): Dagen började med en långpromenad runt Sydney, kring den botaniska trädgården och förbi operahuset i Sydney. WOW vad fint denna byggnad är. WOW vad häftig denna byggnad är. WOW WOW WOW.
Kvällen bjöd på gudstjänst och kyrkomåltid.

10/11 (måndag): Igår begav jag och Simon oss till Manly vilket är en stadsdel i Sydney. Där chillade vi, åt en god stek, vandrade längs stranden och shoppade lite. Kvällen innebar filmkväll med Hungergames (gud va bra denna filmen är!)

11/11 (tisdag): Dagen idag har jag spenderat på Toronga Zoo och kollat på massvis med fina djur bland annat koalabjörnar och kängurus (vilket kändes som ett måste att se när man befinner sig i Australien). Därefter shoppade jag lite souvnerier (bland annat en skiss över Operahuset då byggnadsingenjören i mig trånade efter detta).
Sedan har jag som jag skrev chillat på Café Svensson, käkat en våffla och nu lyssnar jag på information om Working Holiday i Australien. Resten av kvällen bjuder på biljard och en lugn kväll.

Som ni kan se har Australien ingett mig i ett underbart lugn och jag är evigt tacksam till Simon som tagit emot mig med öppna armar. Det är tur att familjen Johansson befinner sig över hela världen (resan började ju hos familjen Johansson i Hongkong).

Tack och hej på er alla! Vi hörs snart igen.

Kommentarer inaktiverade för Wow Australien, Sydney vad du levererar!